sreda, 24. aprila 2024.

Posao za još 80 radnika

Objavljeno: 5. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Proizvodnja, foto: Patak online
Proizvodnja, foto: Patak online

VALJEVO- U fabrici rashladnih uređaja „Gorenje“ posao je dobilo još 80 radnika, jer je došlo do povećanja obima proizvodnje. Ta fabrika trenutno zapošljava oko 1.300 radnika, a prema najavama iz Velenja, uskoro će u Valjevo iz Slovenije biti premešteno poslednje potrojenje koje proizvodi frižidere, tako da će se svi frižideri „Gorenja“ proizvoditi u gradu na Kolubari.

Kompaniju „Gorenje“ je nedavno preuzela kineska kompanija „Hisense“. Zaposleni kažu da se nadaju povećanju plata, jer sa sadašnjom zaradom nisu zadovoljni.

“Pošto je ’Hisense’ velika firma, nadamo se da ćemo raditi veliki broj serija. Samim tim da ćemo moći da tražimo i veće plate i bolja primanja, jer ovima definitivno nismo zadovoljni. Zato, bez obzira na preuzimanje kompanije od strane Kineza, ovog meseca krećemo u pregovore o kolektivnom ugovoru u kojem će precizno stajati sve, uključujući i godišnje odmore. Nadam se da će se na kraju naći neki dogovor” izjavio je medijima predsednik ASNS u valjevskom “Gorenju” Nenad Đurđević.

„Gorenje“ je prvu fabriku u Valjevu otvorilo 2006. godine, a drugu sedam godina kasnije. Za zapošljavanje radnika u dve fabrike „Gorenje“ je dobilo državne subvencije. Pored toga, do 2023. godine ova kompanija je oslobođena plaćanja lokalnih taksi i naknada Gradu Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *