utorak, 5. marta 2024.

Lokalni front traži smenu gradonačelnika Valjeva

Objavljeno: 5. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje „Lokalni front“ zatražilo je smenu gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, jer je, kako navode u saopštenju za javnost, „svojim javnim nastupom, davanjem intervjua, koji je emitovan u programu televizije Studio B, gradonačelnik Valjeva naneo nepopravljivu štetu svim građanima Valjeva, prekršio zakon i ugrozio javni interes.

„Gradonačelnik Valjeva, kao javni funkcioner, svojim intervjuom je načinio više teških političkih i pravnih prestupa. Ugrozio je slobodu medija vređajući novinare. Napao na nezavisnost pravosuđa vređajući sudije. Povredio obavezu da dela u javnom interesu iznoseći svoje političke stavove. Ugrozio pravo građana Valjeva na lokalnu samoupravu   propagirajući  nedozvoljenu  ulogu centralne vlasti. Građani Valjeva su zaslužili  da  gradonačelnik Gvozdenović  javno, u skladu sa zakonom, položi račun i u detalje objasni rezultate i dostignuća koje je lokalna vlast na račun poreskih obveznika pod njegovim  vođstvom  ostvarila.  Umesto  toga,  javni nastup Gvozdenovića se može opisati kao uznemiravanje javnosti, govor mržnje i poziv na rušenje ustavnog poretka“, navod se u saopštenju.

Lokalni front u saopštenju poručuje da gradonačelnik Valjeva, nakon ovog nastupa, mora da bude smenjen sa te funkcije.

„Novinari moraju odbraniti pravo na slobodu medija. Sudije, tužioci i advokati po svaku cenu moraju osigurati nezavisnost pravosuđa. Građani Valjeva moraju zaštiti svoju  lokalnu  samoupravu. Slobodan Gvozdenović mora biti smenjen sa funkcije gradonačelnika Valjeva. On mora napustiti politiku i javni život. Gvozdenović mora odgovarati na sudu. Tek tada će pravda biti zadovoljena“, navodi u saopštenju za Valjevo udruženje „Lokalni front“.

4 komentara na “Lokalni front traži smenu gradonačelnika Valjeva

  1. Doveli ga na Vlast, negovali oblikovali a sad smeta i SNSu, Klomber Pasulj …. neće biti ništa bolji. Za katastrofu najmanje su krivi Mengele Klomber Pasulj Dasovićka …., ništa nije slučajno ni ova kiša što pada.

    3

    6

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *