petak, 21. juna 2024.

Posao za stalno dobiće 320 radnika „Krušika“

Objavljeno: 30. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U vojnoj fabrici „Krušik“ vrlo brzo će 320 radnika, koji rade na određeno vreme, dobiti stalan posao. To je najavila predsednica ASNS Ranka Savić nakon razgovora sa generalnim sirektorom „Krušika“ Vladanom Lukućem. Ona kaže da pregovori sa Ministartstvom odbrane o stalnom zaposlenju ljudi koji najduže rade na određeno vreme u „Krušiku“ trajali nekoliko mesece, te da je postignut dogovor da posao na neodređeno vreme dobije 320 radnika, a među njima ima i onih koji u vojnoj fabrici rade po nekoliko godina.

„ Zakon kaže da se na određeno vreme radi dve godine, maksimum tri godine. Sada nakon razgovora i pritisaka u Ministarstvu odbrane došli smo do toga da će u narednom periodu, ja se nadam za mesec-dva, 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih u ’Krušiku’ dobiti ugovore za stalni radni odnos. To je uspeh , ali još uvek nismo preterano zadovoljni, jer ostaje jedan veliki broj radnika koji će i dalje raditi na određeno vreme“, rekla je predsednica ASNS.

Ranka Savić

Na sastanku kod generalnog direktora „Krušika“ je dogovoreno da se odrede jasni kriterijumi za prijem radnika na neodređeno vreme. Kako je najavila Ranka Savić, prioritet će imati, prvenstveno, radnici sa najdužim stažom na neodređeno vreme.

„Cilj sastanka sa rukovodstvom ’Krušika’ je bio da insistiramo da tome da se postave kriterijumi za prijem radnika, jer smo želeli smo da predupredimo sve zloupotrebe, partijske kadrove, kumovske i rodbinske kadrove i tu smo načelno postigli dogovor, tako da ćemo preduzeti sve da bude primljeno 320 radnika koji su zaista potrebni, stručni i dobri radnici, koji rade duži vremenski period“, rekla je Savić.

U vojnoj fabrici u Valjevu na neodređeno vreme je zaposleno oko 1.200 radnika, dok na određeno vreme radi čak njih 2.000.

Izvor: Patak online

2 komentara na “Posao za stalno dobiće 320 radnika „Krušika“

  1. Zadrzati i nastaviti uzlaznu putanju grafikona uspesne proizvodnje i poslovanja Krusika kao i cinjenica da vise radnika dobija permanentno radno mesto moze samo da raduje sve nas kojima je Krusik pri srcu! Srecno !

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *