ponedeljak, 20. maja 2024.

Bioskopski repertoar

Objavljeno: 29. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na repertoaru Bioskopa 85 od 31. januara do 6. februara su tri filma, a u nekima će moći da uživaju, prvenstveno, deca, koja odlaze na zimski raspust. Na repertoaru su filmovi „Aladin i leteći ćilim“, „Povratak Meri Popins“ i „Marija Stjuart kraljica Škotske“.

“Aladin i leteći ćilim”

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom. Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju sa onima iz vanjskg sveta. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi oberučke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče. Sultanov grad Peto je zaista nešto posebno – ogroman i haotičan, iza svakog ćoška vrebaju probisveti. Ali to ne sprečava naivnog seljačića Aladina da nastavi put na čarobnom tepihu.

„Povratak Meri Popins“

U depresivnoj eri Londona, sada odrasle Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove dece, posetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak. Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim veštinama i uz pomoć njenog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima.

 

„Marija Stjuart kraljica Škotske“

Film “Marija Stjuart kraljica Škotske” istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, Marija odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obe mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije.

 

ALADIN I LETEĆI ĆILIM

2D sinhronizovano

01-03. februar u 15.30h

5. i 06. februar u 15.30h

 

POVRATAK MERI POPINS

2D titlovano

31.januar i 01. februar u 17.30h

2. i 03. februar u 17.30h

2. i 06. februar u 17.30h

 

MARIJA STJUART KRALJICA ŠKOTSKE  2D

31. januar i 01. februar u 20.00h

2. i 03. februar u 20.00h

2. i 06. februar u 20.00h

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *