četvrtak, 18. jula 2024.

Posao za stalno dobiće oko 1.100 radnika “Krušika“

Objavljeno: 18. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Do kraja aprila svi radnici “Krušika” koji duže od dve godine rade na određeno vreme dobiće stalan posao, odlučilo je rukovodstvo vojne fabrike „Krušik“.

Tu informaciju je za portal Patak online potvrdio predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Branko Petrović, koji kaže da će posao za stalno dobiti oko 1.100 radnika, koji su do sada imali ugovor na određeno vreme, a u fabici rade duže od dve godine.

„Ne znam zbog čega je rukovodstvo fabrike u ovom trenutku donelo ovu odluku, ali pretpostavljam da je to urađeno jer je poznato da je zakonska obaveza bila da posle dve godine provedene na radnom mestu, po ugovoru na određeno vreme, ti radnici dobiju stalan posao. Mislim da je to trebalo i ranije uraditi“, rekao je Petrović.

Overa zdravstvenih knjižica u četvrtak

Radnici „Krušika“ su ponovo ostali bez overenih zdarvstvenih knjižica. U oktobru prošle godine radnicima koji su u tom momentu šest meseci bili bez zdravstenog osiguranja, nakon što se u rešavanje tog problema uključio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, su overene knjižice do 14. aprila ove godine. Nakon toga, radnici „Krušika“ su ponovo ostali bez zdravstvenog osiguranja, a predsednik Samostalnog sindikata Branko Petrović kaže da će zaposleni od četvrtka ponovo imati zdravstveno osiguranje.

Inače, „Krušik“ trenutno zapošljava oko 2.500 radnika.

Patak online

Jedan komentar na “Posao za stalno dobiće oko 1.100 radnika “Krušika“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *