utorak, 23. aprila 2024.

Poskupeo taksi prevoz

Objavljeno: 5. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Taksi (arhiva)
Taksi (arhiva)

VALJEVO- Usluge taksi prevoza u Valjevu, gde je cena vožnje bila među najjeftinijima u Srbiji, od 1. jula su poskupele. „Gradski taksi”, „Pink taksi” i „Siti taksi” su od 1. jula podigli cene svojih usluga i sada dolazak i start vozila naplaćuju 35 dinara, svaki pređeni kilometar 52 dinara, a čekanje košta 650 dinara po satu. Nove cene trebalo bi, po dogovoru predstavnika sva tri gradska taksi prevoznika, da važe za ove taksi prevoznike i korisnike njihovih usluga na teritoriji grada.

”Gradski taksi u protekloj godini nije naplaćivao start, a cena vožnje bila je 50 dinara po pređenom kilometru. Mislim da ovo poskupljenje neće mnogo uticati na budžete korisnika taksi usluga. Na poskupljenje su nas naveli cena goriva, registracije, osiguranja i sve skuplje održavanje vozila, a pre svega želja da motivišemo vozače, koji su bili nezadovoljni zaradom u odnosu na uloženi rad. Na teritoriji Valjeva je trenutno oko 400 taksi vozača, što znači toliko i porodica, koje žive od njihovog rada. Evidentan je broj taksista koji nas napuštaju i traže druge poslove. Neizvesno je i to koliko će ih ubuduće biti, jer novi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, prema broju stanovnika, predviđa od 150 do maksimalnih 200 taksi vozila na ulicama Valjeva, a uz to će vozači i  vozila morati da ispunjavaju određene strožije uslove”, rekao je za nedeljnik ”Napred” Ivica Živković iz „Gradskog taksija”.

Prema poslednjim zvaničnim podacima iz Gradskog odseka za saobraćaj na valjevskim ulicama taksi prevoz obavlja 370 taksi vozila, 125 je u vlasništvu privrednih društava ili članova taksi udruženja, ostali su privatni preduzetnici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *