petak, 14. juna 2024.

Poskupljuje voda

Objavljeno: 7. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Građani i privrednici Valjeva uskoro mogu da očekuju poskupljenje vode za 15 odsto. Voda u Valjevu je poslednji put poskupela pre skoro tri i po godine. Nadzorni odbor „Vodovoda“ je  doneo Odluku o povećanju cene vode za 15 odsto i uputio je Skupštini grada na usvajanje. Ukoliko taj predlog dobije „zeleno svetlo“ kubik vode u Valjevu će koštati 37,42 dinara, što će i nakon poskupljenja biti među najnižim cenama vode u Srbiji.

„ Ne treba problem da guramo pod tepih i da se pravimo da je sve u redu. Svakako da je svako povećanje cene nepopularna mera, ali na odgovornoj poziciji nemamo pravo da razmišljamo o popularnosti, već moramo da se ponašamo odgovorno prema Gradu i građanima. Dug za struju na današnji dan iznosi 98,5 miliona dinara i mi ćemo preduzeti niz mera kako bi ga sanirali u naredne dve godine. Jednostavno, mi ne smemo da dozvolimo da nam EPS blokira račun, da ne možemo da isplaćujemo zarade, da plaćamo dobavljače i da tako eventualno ugrozimo vodosnabdevanje“, kaže direktor valjevskog Vodovoda direktor Đorđe Milanović.

Poslednje povećanje cena bilo je u junu 2013.godine, a cena vode u Valjevu je među najnižim u Srbiji i trenutno iznosi 32,54 dinara po kubiku, dok je u Kruševcu 56,42, Subotici 99,45 , a u Beogradu 79,52 dinara po metru kubnom. Takođe, svih sedam gradova koji imaju postrojenje za preradu otpadnih voda naplaćuju pored stavki voda, kanalizacija i preradu otpadnih voda,dok se u Valjevu odustalo od toga, navode u Vodovodu.

Dok valjevski Vodovod za struju duguje 98,5 miliona dinara, dug građana i privrede u prošloj godini za vodu i kanalizaciju je iznosi čak 363,8 miliona dinara.

Jedan komentar na “Poskupljuje voda

  1. Djole sa Mega trenda dize cene. A gubici na mrezi 60 %.Sto to niste ga uparili sa Burekom da bude i on uspesan kao vega. U kancelarijama vodovoda nema mesta za stajanje, vozaju se sluzbenim kolima po ceo dan i njihov javasluk da placaju gradjani. Dosta je bilo.

    6

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *