petak, 21. juna 2024.

Radovi na rečnom koritu Kolubare počinju na proleće

Objavljeno: 7. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako je najavljeno da će radovi na daljoj sanaciji rečnog korita Kolubare biti nastavljeni u maju ili junu ove godine, taj posao, prema poslednjim informacijama, počeće tek na proleće 2017. godine. Evropska unija odobrila je 4,5 miliona evra za sanaciju rečnog korita Kolubare, oštećenog u majskim poplavama 2014. godine, međutim, radovi još uvek nisu počeli, niti je izabran izvođač. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da bi taj posao mogao da bude realizovan na proleće iduće godine.

„Projekat za rekonstrukciju oštećenog i izgradnju neregulisanog korita Kolubare je završen, ovih dana treba da potpišemo ugovor i tender za ove radove biće raspisan do kraja godine, tako da bi sanacija korita Kolubare počela na proleće sledeće godine“, kaže Jeremić.

Prvobitna vrednost ovog projekta je bila 2,8 miliona evra, ali je naknadno procenjeno da će celokupan posao koštati 4,5 miliona evra. Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović je ranije izjavio da će Valjevo posle ovih radova postati potpuno bezbedan grad.

Deo rečnog korita Kolubare, koji bi trebalo da bude rekonstruisan na proleće iduće godine, 15. septembra posetiće ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *