ponedeljak, 24. juna 2024.

Posle 40 godina počinje rekonstrukcija barske pruge do Valjeva

Objavljeno: 15. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na rekonstrukciji barske pruge od Resnika do Valjeva počinju danas. Srpska i ruska železnica potpisale ugovor o rekonstrukciji prve deonice pruge Beograd – Bar posle 40 godina. Planirano je da se rekonstruše deonica u 77 kilometara na potezu od Resnika do Valjeva, a prema ranijim najavama,  radovi bi trebalo da budu završeni najkasnije do aprila iduće godine. Ova investicija je vredna 80 miliona dolara. Posle rekonstrukcije dela pruge od Valjeva do Resnika, vozoviće će umesto sadašnjih između 30 i 50 kilometara saobraćati brzinom 120 kilometara na sat.

Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović je ranije rekao da se predugo čekalo na rekonstrukciju pruge, jer je generalna obnova uglavnom neophodna već posle 20 do 25 godina. “ CIP je uradio projekat kompletnog generalnog remonta do Valjeva. Kada se završe radovi, vratiće se brzine vozova do 120 kilometara, za koje je prvobitno i projektovana pruga ”, rekao je Ignjatović.

Radovi će svečano biti ozvaničeni u železničkoj stanici u Vreocima, a kako je najavljeno, svečanosti će prisustvovati ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihailović, kao i predstavnici „Ruskih železnica“. Svečanosti će prisustvovati i valjevski gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, najavljeno je iz Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *