četvrtak, 25. jula 2024.

Postavljen kamen temeljac za školu u Slatini

Objavljeno: 4. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Ubsko selo Slatina na jesen će dobiti školu. Kamen temeljac za izgradnju novog školskog objekta u tom selu je simobolično položio predsednik ubske opštine Darko Glišić, zajedno sa direktorkom škole „Sveti Sava“ Slavica Marjanović. Đaci iz tog sela, koje je bliže Koceljevi, ali teritorijalno pripada Ubu, su do sada u školu ušla u susednu opštinu, a uskoro će školu dobiti u svom selu.

„Mi smo odlučili da preko šest miliona dinara opštinskih sredstava uložimo u izgradnju škole u Slatini, jer će to mnogo značiti kako đacima, tako i njihovim roditeljima. Radovi će biti završeni do jeseni, kada će prvi đaci sesti u školske klupe. Objekat nije veliki, ali zadovoljava potrebe tog sela i siguran sam da će do 1. septembra biti spreman za otvaranje“, rekao je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Za početak, ove jeseni u školske klube sešće pet đaka, a procene su da će se ta brojka narednih godina biti dvocifrena. Škola će biti izdvojeno odeljenje škole „Sveti Sava“ iz Pambukovice.

„Ovo je veliki dan za našu školu, a najviše za učenike iz Slatine, koji više neće morati da putuju u druga mesta. U novom školskom objektu biće dve učionice, zatim kancelariju za učitelja i tri toaleta. Prema prognozama za narednih osam godina ovu školu će pohađati 29 učenika, tako da će se svake godine povećavati broj đaka, u odnosu na pet učenika, koji će ove jeseni sesti u školske klupe nove škole“, rekla je direktorka škole „Sveti Sava“ Slavica Marjanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *