petak, 14. juna 2024.

Program “Mišićevih dana”

Objavljeno: 4. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionica će od subote 13. jula biti u znaku tradicionalne manifestacije „Mišićevi dani“, koja se pod pokroviteljstvom opštine Mionica održava 23. put po redu. Program u subotu započinje polaganjem venaca na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću na centralnom trgu od 17 časova, nakon čega sledi poseta rodnoj kući slavkog vojskovođe u Struganiku.

Od 20 časova na Trgu vojvode Živojina Mišića počinje ceremonija svečanog otvaranja kada će biti uručena najveća priznanja opštine Mionica „Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića“ pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za zasluge u oblastima vojne nauke, doktrine, stvaralaštva, komandovanja i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i davanja ličnog primera u izvršavanju zadataka. Plakete sa grbom opštine Mionica biće dodeljene istaknutim predstvnicima društvenog i javnog života za sveukupni doprinos napretku Srbije.

Pre svečanog otvaranja „Mišićevih dana“ od 19 časova u Kulturnom centru Mionica biće otvorena izložba skulptura Dragana Jovićevića. Program prve večeri zatvoriće koncert hora “Res Miranda“ i „Gudača Svetog Đorđa“ koji počinje u 21 čas.

Tokom osmodnevne manifestacije predviđeni su brojni izložbe, književne večeri, predstave, sportski turniri kao i koncerti populatne i narodne muzike. Najavljeni su koncerti Ace Pejovića, Slađe Alegro, Magla benda, Željka Vasića, grupe Apsolutno romantično  i drugih.

„Mišićevi dani“ će biti zatvoreni 20. jula tradicionalnim Dečijim maskembalom Predškolske ustanove „Neven“ i spektakularnim vatrometom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *