petak, 24. maja 2024.

Podignut krst visok 13 metara

Objavljeno: 2. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Monumentalni, 13 metara visoki krst od prohroma, postavljen je na ušću Gradca u Kolubaru, kod hrama Vaskrsenja Hristovog. Krst je visok 13 metara, raspon krakova je 7,5 metara i težak je 1,5 tonu. Krst vredan 10.000 evra, dar Rudarskog basena “Kolubara” eparhiji valjevskoj. Prvobitna zamisao bila da se krst postavi na liticu pored manstira Pustinja, međutim nisu se stvorili uslovi za transport. Nakon toga je odlučeno da krst bude postavljen pored novog hrama, rekao je vladika valjevski Milutin. Podizanje krsta trajala je oko dva sata, a kompletan posao su obavili radnici lajkovačkog “Elmonta”, koji je ogranak Rudarskog basena Kolubara.

4 komentara na “Podignut krst visok 13 metara

 1. Neverovatno je da našoj crkvi ne padne na pamet neki pametniji način da potroši novac… Izgleda da joj je čitavo stado sito i živi u blagostanju, pa je jedini smislen trošak podizanje prohromskog krsta od 13 metara!? Stvarno bi trebalo da ih je stid!!!

  1

  2
  1. 40 Godina dizali ste daleko iznad 13 metara crvene petokrake gde god vam je palo na pamet, terali ste nas da aplaudiramo, crkva bar ne tera nikog da aplaudira i daje priloge, fer je dati narednih 40 godina krastasima pa potom da podvucemo crtu i vidimo kuda dalje…

   1

   0
 2. Sramota.
  Jos nam samo krst fali pa dam sve bude potaman. Ljudi nemaju za hleb a crkva glanca bele dvore i zadovoljno gladi bradu. Zloupotrebila je pravoslavlje, razum proglasila za necastivu rabotu i od ponosnog naroda nacinila verne podanike svakom rezimu.

  1

  2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *