nedelja, 16. juna 2024.

Potpisan kolektivni ugovor sa radnicima „Gorenja“

Objavljeno: 6. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Proizvodnja, foto: Patak online
Proizvodnja, foto: Patak online

VALJEVO- Nakon tromesečnih pregovora u Valjevu je, potpisan trogodišnji kolektivni ugovor između kompanije „Gorenje Srbija“ i Samostalnog sindikata metalaca Srbije – Sindikata „Gorenje doo Valjevo“ i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata – Sindikata „ASNS Gorenje“ Valjevo, saopšteno je iz kompanije „Gorenje“. Ovo je prvi kolektivi ugovor zaključen na nivou kompanije i predstavlja sporazum dve strane, za razliku od Pravilnika o radu koji jednostrano donosi i menja sam poslodavac. Za radnike fabrike i predstavnike sindikata on znači veća prava, a za sve strane i dodatnu sigurnost, poručuju iz Gorenja.

Novine koje donosi kolektivni ugovor odnose se na dodatne dane godišnjeg odmora za različite kategorije zaposlenih uključujući roditelje i samohrane roditelje, jubilarnu nagradu, plaćeno odsustvo tokom selidbe, sklapanja braka, porođaja supruge za novopečene tate, kao i pokrivanje troškova obrazovanja zaposlenog od strane poslodavca unutar kompanije i u obrazovnim insiticijama, prema potrebi.

„Gorenje“ u Valjevu trenutno zapošljava 1.700 radnika. Prema ranijim najavama, u Valjevu je planirana izgradnja još jedne fabrike, koja će uposliti 200 do 300 novih radnika. To su najavili novi vlasnici „Gorenja“ „Hisense Group“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *