nedelja, 23. juna 2024.

Potvrđena presuda za ubistvo u Nanomiru

Objavljeno: 5. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Radisava Ilića (53), jer je pijan, hicima iz lovačke puške, usmrtio suprugu Zoricu (47) u septembru 2016. godine u selu Nanomir kod Mionice. Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu kojom je Ilić osuđen zbog krivičnog dela ubistvo.

Ilić je osuđen jer je 17. septembra 2016. godine, u stanju srednjeg stepena pijanstva sa 1,65 promila alkohola u krvi, ubio suprugu.

Do zločina je došlo nakon svađe, kada je žena iz kuće izašla u dvorište, a Ilić krenuo za njom i ispalio dva hica iz lovačke puške koja su je pogodila u leđa.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti za Iića imao u vidu to što je priznao krivično delo, njegove porodične prilike, kao i jer je ubijena žena doprinela kritičnom dogadaju, dok je od otežavajućih okolnosti cenio njegov raniji život.

Objašnjenje da je ubijena žena doprinela sopstvenom ubistvu, kako saznajemo iz nezvaničnih ali pouzdanih izvora, utemeljeno je u svedočenju jednog od njihovih sinova.

“Ubijena je, kako je posvedočio njihov sin, duži vremenski period, kao i kritične noći, žestoko provocirala supruga i izazivala ga, pa mu je čak pominjala i tragično nastradale rođake, uz poruku da su svi iz njegove familije „takvi“. Sud je u svojoj presudi, između ostalog, uzeo kao olakšavajuću okolnost ubici”, objašnjava naš izvor šta znači obrazloženje da je žena sama doprinela zločinu.

Kao olakšavajuću okolnost, dodaje on, sud je uzeo i to što se nijedan od sinova, kao oštećene strane, nije pridružio krivičnom gonjenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *