ponedeljak, 22. jula 2024.

Povećan broj intervencija vatrogasaca

Objavljeno: 4. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na teritoriji Kolubarskog okruga od početka ove godine do kraja prošlog meseca bilo je 480 intervencija Vatrogasno-spasilačke brigade, što je za 74 više nego u istom periodu prošle godine.

Po ovoj statistici, od početka godine zabeležena su 364 požara, 15 tehničkih i 14 intervencija u saobraćaju, dve intervencije sa opasnim materijama i osam sa neeksplodiranim ubojnim sredstvima. Vatrogasci su, uz to, 14 puta bili angažovani i na crpljenju vode.

Što se tiče požara, najviše (239) ih je bilo na otvorenom prostoru među kojima domira paljenje niskog rastinja, ali prisutno je bilo i paljenje smeća na deponijama ili u kontejnerima. Gašena su i 103 požara na stambenim objektima, 17 na poljoprivrednim, 13 baraka, 36 dimnjaka i šest stambeno-poslovnih zgrada. Požari su, kako pokazuje statistika, zahvatili blizu 14.000 kvadrata građevinskih objekata.

U događajima u kojima su od početka godine učestvovali pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade, na žalost, nastradalo je sedam, a povređeno je 15 ljudi. Prošle godine u ovom period život je izgubilo 5, a povređeno je 25 osoba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *