nedelja, 16. juna 2024.

Povećane plate gradskih funkcionera i načelnika?

Objavljeno: 21. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović mesečno zarađuje oko 125.000 dinara, a njegov zamenik Dragan Jeremić 108.000 dinara. Posle gradonačelnika, od gradskih funkcionera je najplaćeniji predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, čija plata iznosi oko 113.000 dinara. Prema podacima do kojih je došao nedeljnik ”Napred” preko poverenika za informacije od javnog značaja, za razliku od gradonačelnika i pomoćnika, čije plate se nalaze u sredini primanja čelnih ljudi u drugim gradovima u Srbiji, po platama u Valjevu prednjače pomoćnici gradonočalnika, ali i pojedini načelnici odeljenja u Gradskoj upravi. Prema podacima koji se tiču isplaćenih plata u decembru i januaru, najplaćeniji pomoćnik gradonačelnika je Saša Simić čija je plata oko 104.000 dinara. Sledi Nikola Radojičić sa 98.100 i Miroslav Pimić sa skoro 98.000 dinara.

Plata načelnika Gradske uprave Vladana Jerinića je 88.000 dinara, a njegovog zamenika oko 81.000 dinara. Zameniku predsednika Skupštine grada Mihailu Milutinoviću, koji je prima i direktorsku platu u Službi za zapošljavanje u Valjevu,  su u decembru i januaru isplaćene dve naknade od po skoro 80.000 dinara. Plata sekretara Skupštine grada Đorđa Pavlovića je 81.000 dinara, dok njegova zamenica Biljana Kovačević mesečno prima oko 73.000 dinara.

 

Plaćenim članovima Gradskog veća i načelnicima po više od 700 eura

Dobrim platama za valjevske prilike mogu da se pohvale i plaćeni članovi Gradskog veća. Najplaćeniji je Žarko Kovač, čija je plata oko 87.000 dinara. Sledi Dejan Bogojević sa platom od oko 85.000 dinara, dok je nedavno smenjeni član Gradskog veća Andra Savčić u decembru zaradio 82.000 dinara, a u januaru 4.000 dinara više. Na spisku onih koji dobro zarađuju su i načelnici pojedinih gradskih odeljenja. Među najplaćenijima su načelnik Odeljenja inspekcijskih poslova Aleksandar Janković, čija je januarska plata bila skoro 95.000 dinara, kao i načelnica Odeljenja za lokalni razvoj Tijana Todorović koja je u januaru primila 85.000 dinara, samo 3.000 dinara manje od načelnika Gradske uprave. Plata načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Zore Bojičić je oko 80.000 dinara, a toliko mesečno zarađuje i načelnik odeljenja za zajedničke polove Dragan Mojsilović, kao i Milica Petković, koja je na čelu Komunalne policije i Slavica Pavlović iz Poreskog odeljenja. Kako je objavio nedeljnik ”Napred”, u isplaćenim platama gradskih funkcionera i načelnika su uračunati i prekovremeni sati.

U Agenciji za borbu protiv korupcije drugačiji podaci o platama funkcionera

Krajem januara portal Patak online je pisao o platama gradskih funkcionera na osnovu informacija koje su dostupne na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Po tim podacima gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović mesečno zarađuje 97.100 dinara, u svom vlasništvu ima polovinu stana od 67, 2 kvadrata i automobil dačia logan, dok ušteđevinu nema. Njegov zamenik Dragan Jeremić prima platu od 91.500 dinara, u vlasništvu ima dvosoban stan, nema automobil, niti ušteđevinu. To pokazuju podaci koje su gradski funkcioneri dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, na šta ih zakon obavezuje. Za pomoćnike gradonačelnika Miroslava Pimića i Sašu Simića na sajtu Agencije nema podataka o njihovom imovinskom stanju, dok pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić prima platu od oko 65.000 dinara.

Prema podacima koji su dostupni na sajtu te Agencije, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić mesečno zarađuje 85.000 dinara. Sekratar lokalnog parlamenta Đorđe Pavlović mesečno zarađuje oko 72.000 dinara. Što se tiče plaćenih članova Gradskog veća, Andra Savčić prima platu od 70.800 dinara. Drugi plaćeni gradski većnik Dejan Bogojević mesečno zarađuje oko 69.000 dinara. Podaci za trećeg plaćenog člana Gradskog veća Žarka Kovača nisu dostupni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Kada se uporede zvanični podaci dostavljeni Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i poslednji podaci o isplaćenim zaradama gradskim funkcionerima, iz svega proizilazi da su plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi, najverovatnije, povećane, a javnost o tome nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju. Moguće je da su gradski funkcioneri Agenciji za borbu protiv korupcije dostavili podatke o izmenjenim imovinskih kartama, a da ti podaci još uvek nisu dostupni na njihovom sajtu.

2 komentara na “Povećane plate gradskih funkcionera i načelnika?

  1. Ma pustite plate, kako se snalaze odbornici – to je važnije pitanje. Ovom jednom malo 10.000 po sednici pa ušao u 15 komisija za ovo i ono. Drugi u sportu pa samo šljašte pare, a treći kaže neće ništa samo da mu malo otvore vrata za neki biznis (čim pretrčo u sps odma mu dete zaposlili u Vodovod, a njemu namestili posao sa nekim svetlima za mašine, malo li je 200 svetala svako po 2.386 dinara, a on se hvalio da ih je plaćo po 820 dinara). Ima li imalo morala a da nije u kakom sukobu interesa kao odbornik. Strašno.

    6

    0
  2. To su sve puleni gvozdenovicevi i ko ga podrzava on je najveci kriminalac jel urusavati , krasti od Drzave od grada to je ravno samoubistvu!

    7

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *