ponedeljak, 22. jula 2024.

Video nadzor za veću bezbednost građana

Objavljeno: 21. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar policije Nebojša Stefanović  izjavio je u Mionici da će ministarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama nastaviti dalji rad na postavljanju video nadzora, što će doprineti većoj bezbednosti građana. Stefanović, koji je o stanju bezbednosti i ostali pitanjima koja su od interesa za građane razgovarao sa meštanima i rukovodstvom Mionice, je rekao da mu je važno da u otvorenom razgovoru čuje šta ljudi misle i šta su im prioriteti, kako bi Vlada pomogla u realizaciji projekata koji će njihov život učiniti lakšim.

„Drago mi je da imam priliku da sa ljudima direktno razgovaram, da od njih čujem šta očekuju i šta možemo da uradimo kako bi im život bio kvalitetniji. Svi zajedno opština, Vlada Srbije i svi drugi državni organi radićemo na poboljšanju životnog standarda građana i u narednom periodu očekujem da ćemo moći da se pohvalimo nekom novom investicijom u opštini Mionica,  rekao je Stefanović.

On je izrazio zadovoljstvo stepenom saradnje između opštine Mionica i Ministarstva unutrašnjih poslova. „Opština Mionica posvećena je zajedničkom radu na identifikovanju bezbednosnih rizika koji mogu imati uticaja na građaneU prethodnoj godini postigli smo značajno smanjenje broja krivičnih i prekršajnih dela. Imamo stalan trend pada stope kriminala i povećanje rasvetljenih krivičnih dela“, rekao je ministar policije, a prenosi Tanjug.

Stefanović, koji je tokom posete Mionici obišao i policijsku stanicu u tom mestu, istakao je da će MUP nastaviti sa daljom nabavkom uniformi i opremanjem policijskih službenika, kao i da će nabaviti nova vatrogasna vozila i još bolje opremiti Sektor za vanredne situacije.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi stanje bezbednosti u ovoj opštini bilo na zavidnom nivou. Janković je rekao da statistički podacu pokazuju da je iz godine u godinu sve manje krivičnih dela na području te opštine.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *