utorak, 28. maja 2024.

Povećanje poreza na imovinu do 32 odsto

Objavljeno: 17. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće usvojilo je odluku o visini poreza na imovinu za iduću godinu. Po usvojenoj odluci, u pojedinim zonama doći će do povećanja, a u nekim zonama do smanjenja poreza na imovinu. U nekim od tri gradske zone doći će do smanjenja poreza za dva odsto, dok će u nekim zonama porez biti povećan do 6,4 odsto. Najveće povećanje je predviđeno u četvrtoj i petoj zoni. U četvrtoj zoni je planirano povaćenje do 19 odsto, a u petoj zoni porez na imovinu će naredne godine biti uvećan do 32 odsto.

Član Gradskog veća Milojko Pantić je rekao da nije dobro što su u ove dve zone, koje su udaljene od grada, nameti veći u odnosu na 2015. godinu.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da je porez upravo najniži za građane u četvrtoj i petoj zoni i da u narednoj godini po tom osnovu neće platiti više od 2.000 dinara. Veći porez na imovinu do 6,4 odsto platiće i vlasnici poslovnog prostora u tri gradske zone. Konačnu reč na predlog odluke o visini poreza na imovinu u 2016. godini daće odbornici lokalnog parlamenta, na sednici koja je zakazana za 27. novembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *