subota, 20. jula 2024.

Ekonomskoj školi oduzet restoran “Zlatibor”

Objavljeno: 17. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Restoran “Zlatibor” u centru Valjeva trebalo bi da bude vraćen starim vlasnicima. Agencija za restituciju donela je delimično rešenje po kome bi Ekonomska škola, posle nekoliko decenija, mogla da ostane bez restorana “Zlatibor”, gde su godinama praktičnu nastavu sticale generacije konobara i kuvara. Po rešenju Agencije, ovaj ugostiteljski objekat bi trebalo da se vrati u vlasništvo zakonskim naslednicima bivšeg vlasnika Vojislavu Stepanoviću iz Valjeva, Ljubomiru Samokresoviću iz Beograda i Staniši i Nebojši Rakočeviću iz Beograda. Po ovoj odluci Ekonomska škola može u naredne tri godine da koristi restoran “Zlartibor”, ali uz obavezu da plaća zakup, potvrđuje direktor Ekonomske škole Dragan Timotić.

Ekonomska škola je u avgustu 1977. godine otkupila susedni objekat i dogradila oko 180 kvadrata u restoranu “Zlatibor”, međutim, to nije uknjiženo i problem je što nije upisano vlasništvo nad tim delom objekta. Timotić navodi da, će ovaj spor, najverovatnije morati da se reši na sudu.

Jedna od najstarijih valjevskih kafana restoran „Zlatibor“ nalazi se na ovoj lokaciji od 1936. godine. Prvi vlasnik ovog ugostiteljskog objekta bio izvesni Užičanin i odatle potiče i ime ove kafane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *