subota, 20. aprila 2024.

Povećano zagađenje vazduha

Objavljeno: 24. decembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od 24 dana u decembru čak tokom 15 dana je zabeleženo povećano zagađenje vazduha u Valjevu. Biljana Mladenović iz  Zavoda za javno zdravlje za „Patak“ kaže da je od početka grejne sezone u pojedinim danima bilo povećano zagađenje vazduha, međutim, zbog niskih jutarnjih temperatura i činjenice da u skorije vreme nije bilo padavina, situacija se drastično pogoršala u decembru, tako da je do sada u najvećem broju dana vazduh koji smo udisali bio zagađen. „U nekim danima koncentracija čađi je bila četiri puta veća od dozvoljenih vrednosti, a u ostalim danima vrednosti su bile veće 2-3 puta od dozvoljenih. Situacija u Valjevu bila bi još gora da nisu ugašene kotlarnice za grejanje u centralnim delovima grada“, kaže Biljana Mladenović. Zagadjenje vazduha loše utiče na zdravlje ljudi i zato se apeluje na decu i hronične bolesnike da ne izlaze napolje u ranim jutarnjim i u popodnevnim satima.

5 komentara na “Povećano zagađenje vazduha

 1. Naravno da se gušimo kada je Valjevo u kotlini i kada je iznad grada podignuta brana Stubo Rovni koja je sprečila prirodnu ventilaciju i strujanje vazduha. Pre nego što nas potopi, ta brana će nas ugušiti!

  8

  0
   1. Odgovor za Konj , ovi iz SPS puste onog nesrecnika dr Zivkovic Zorana kao kada je pricao gluposti o zdravstvenoj stanici u Milicinici { a lagao sto je i dokazano} tako i ovde prica neke bezvezne price .Coveku kazu idi izlupetaj i kraj ,Tacno je da je brana Stubo Rovni donosi i donosice dosta problema , to kazu i strucnjaci .Valjevo bice losa voda , bice los vazduh , bice zagadjenje i sve na stetu nas gradjana .Bezimo iz Valjeva iz puno razloga .

    3

    0
 2. Ovaj nazivajuci sebe konjem je definitvno uvredio ovu plemenitu i inteligentnu zivotinju. Zeli da ide protiv zdravog razuma i veruje menatlno zaostalim politicarima i idiotima koji ga ubedjuju da zemljana pregrada visine 75 m ne moze da pregradi vazduh kao i vodu. Ovaj sto vredja konje, ne primecuje povecanu vlaznost u nasem kraju, magle koje nikad cesce se nisu javljale, ne vidi kapljice rose na kolima i kad kise nema.. Ne vidi, jer je zaslepljen lazima od onih koji rade protiv svoje drzave, grada i naroda!

  3

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *