petak, 24. maja 2024.

Javna rasprava o budžetu

Objavljeno: 25. decembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas u 16 časova biće održana javna rasprava o budžetu Valjeva za sledeću godinu. Predloženi budžet grada je dve milijarde i 270 miliona dinara, odnosno oko 20 miliona evra. U narednoj godini u gradskoj kasi biće manje 150 miliona dinara u odnosu na ovu godinu. Bez obzira na smanjenje novca u gradskoj kasi, aktuelna vlast tvrdi da će i budžet za 2014. godinu biti socijalno- razvojni. Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je rekao da je manjak u gradskoj kasi posledica smanjenja priliva sredstava iz republičke kase. On kaže da je teret krize ravnomerno podeljen na budžetske korisnike i dodaje da funkcionisanje Grada neće biti ugroženo. O predloženom budžetu Valjeva konačnu reč daće odbornici lokalnog parlamenta na skupštinskom zasedanju, koje je zakazano za 27. decembar, dok će javna rasprava biti održana danas u 16 časova.

Opoziciona Demokratska stranka neće podržati predloženi budžet Valjeva za narednu godinu, izjavio je predsednik Gradskog odbora te stranke Duško Rakić. On kaže da budžet za 2014. godinu nije razvojni, kako tvrdi vlast, te da u njemu nema planova o povećanju prihoda, koji su značajno smanjeni u odnosu na ovu godinu. Iz predloženog budžeta se vidi da aktuelna vlast nema ideju o privlačenju novih investicija, što bi doprinelo punjenju budžeta i razvoju Valjeva i zbog toga budžet neće dobiti podršku odbornika DS, rekao je Rakić.

Pored Demokratske stranke i valjevski naprednjaci su početkom ove sedmice najavili da u petak neće glasati za predloženi budžet Valjeva, jer po rečima poverenika SNS Milana Markovića, u njemu ima dosta manjkavosti.

 

 

Jedan komentar na “Javna rasprava o budžetu

  1. Predlog budžeta za 2014 godinu je odraz manjka realnosti, čestitosti i dobrog ukusa onih koji su ga predložili. Kao kapitalni projekti su prikazani npr. jedna škola koja se zida sto i zidaće se još toliko godina, ogromna je i ne znam koja će deca stići da krenu u nju, zatim hiljadu i jedna hala i halica, (doduše toliko građana Valjeva je ostalo bez posla da se svi mi uveliko „rekreiramo“ šetajući u potrazi za poslom). Takođe, vidim da se planiraju radovi na Domu vojske. Alo bre Srbini, ko normalan to radi pre nego što vidi koja je namena tog objekta. Građani Valjeva se još uvek nisu o tome izjasnili pa se pitam kome se i zašto žuri sa ovim radovima kad je ta zgrada ukrovljena. S druge strane gušimo se u smogu i čađi i sem merenja zagađenja, nikakve konkretnije mere grad ne predviđa.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *