subota, 20. jula 2024.

Pranje svih ulica iz programa, a ne samo u centru Valjeva

Objavljeno: 3. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Cisterne JKP „Vidrak“ jutros su počele pranje ulica u naselju Milivoja Bjelice, a posle dužeg vremena, oprana je i ulica koja vodi ka OŠ „Nada Purić“. Praksa ranijih godina je bila da se, mahom, peru samo centralne ulice, međutim, iz „Vidraka“ poručuju da će ubuduće prati sve ulice koje se nalaze u programu za pranje, pa će tako cisterne gradske čistoće ući u mnoge delove Valjeva, gde ranije nisu zalazile.

Direktorka „Vidraka“ Slađana Marković kaže da će tako, po prvi put, biti oprane ulice koje su u programu, koje do sada nikada nisu oprane. „Postoji plan ulica koje se peru, ali to nikada nije rađeno tako da sve te ulice budu zaista i oprane. Uglavnom se uvek sve završavalo na pranju ulica centru grada. Ja sam i prilikom dolaska u Vidrak pitala zašto je to tako. Nisam dobila odgovor i zato je doneta odluka da sve ulice moraju iz programa biti oprane, što se i radi“, kaže direktorka „Vidraka“.

Gradska čistoća trenutno raspolaže sa tri cisterne za pranje ulica, koje su stare tri decenije. Ove godine je planirana kupovina još jedne cisterne za pranje, kao i određeni broj manjih čistilica.

„ Imamo samo jednu čistilicu što je za grad sa ovoliko stanovnika ispod svakog minimuma. Postoje moderne čistilice koje mogu da se kreću i po behatonu, manjim i užim ulicama i u narendom periodu moramo planirati nabavku i tih manjih čistilica. Time ćemo smanjiti i broj radne snage, jer jedan čovek na toj čistilici menja deset čistača. Tada možemo da napravimo preraspodelu radnih mesta i da premestimo ljude tamo gde nedostaje radne snage, a gde mašine taj posao ne mogu da rade“, kaže direktorka „Vidraka“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *