nedelja, 14. aprila 2024.

Asfaltiran put u Donjim Leskovicama

Objavljeno: 3. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Donjim Leskovicama u zaseoku Maksimovići asfaltiran je put u dužini od kilometar i po. Posle tri decenije, prvi put u ovom seoskom naselju je asfaltiran put, što će žiteljima biti od velike koristi,  a samo u tom naselju ima oko 30 đaka. Izvođač radova je preduzeće „Autotransport“.

„Selo Donje Leskovice ima dosta meštana koji se upešno bave poljoprivrednom proizvodnjom. Samo iz zaseoka Maksimović, gde je asfaltiran put, više od 30-toro dece pohađa školu. U vreme berbe maline, svaki dan sa ovog područja plasira se vagon maline dnevno. Cilj nam je da zaustavimo odlazak mladih ljudi iz sela i da brendiramo naše proizvode, kako bi poljoprivreda bila okosnica razvoja ovog kraja“, rekao je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

Za program investicionog održavanja makadamskih puteva na teritoriji Valjeva je izdvojen je 21 milion dinara. Do sada je završeno asfaltiranje puta u Beomuževiću dužine 1,6 kilometara, u toku su radovi u Mrčiću i Miličinici, kao i u još nekoliko sela. Za 20-tak radnih dana biće završeno asfaltiranje ukupno šest kilometara puteva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *