ponedeljak, 24. juna 2024.

Pre podne profesor, popodne vulkanizer

Objavljeno: 25. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kada završi sa časovima u Tehničkoj školi, gde dugo godina radi kao profesor, Valjevac Željko Gavrić svakodnevno dnevnik zamenjuje vulkanizerskim alatom i rame uz rame radi sa svojim radnicima u vulkanizerskoj radnji „Beli“. On je, verovatno, jedini vulkanizer u Srbiji, koga mušterije pozdravljaju sa „profesore“. Ovaj Valjevac već 23 godine, paralelno, radi i kao profesor i kao vulkanizer. U dugogodišnjoj vulkanizerskoj karijeri kaže da se nagledao svega i svačega, ali dodaje da ovaj posao voli i da se ne libi da posle smene u školi obuče radno odelo, stavi rukavice i menja gume.

„ Volim rad sa ljudima i sve moje mušterije su dugogodišnje. Trudim se da svima izađem u susret, ali ponekad to nije moguće. Najgore je u zimskom periodu, jer mnogi čekaju da padne sneg pa svi nagrnu u radnju i očekuju da im istog momenta budu montirane gume“,  kaže Gavrić.

Ovaj vulkanizer kaže da su mu žene najbolje mušterije i da su najmanje zahtevne. „ Najveći broj žena se uopšte ne razume u ovu oblast. Dođu i kažu šta im treba i nemaju nikakve dodatne zahteve. Sa muškarcima je malo drugačije, ali i sa njima lako nađem zajednički jezik. Desilo se nedavno da je došao jedan stariji gospodin da mu zamenim gume. Završio sam posao, međutim, on me je nezadovoljno gledao i pita zbog čega nisam čekićem lupao po gumama, da bi bolje legle na felne. Rekao mi je da je ’60-tih godina radio u ’mercedesu’ i da je to video kod njih. Uzeo sam čekić u ruke, poslušao gospodina i on je izašao zadovoljan iz radnje, mada to što je tražio od mene se odavno ne primenjuje u ovom poslu“, kaže Gavrić.

Mnogobrojne mušterije Željku Gavriću u šali kažu da je najbolji vulkanizer među profesorima i najbolji profesor među vulkanizerima! Pored profesorskog i vulkanizerskog posla, Željko Gavrić se ranije bavio i politikom. Jedno vreme bio je na čelu Privremenog organa Valjeva

Jedan komentar na “Pre podne profesor, popodne vulkanizer

  1. Pozdrav za Zeljka Gavrica i njegove sposobnosti!! Secam se kada je radio u Osecini u Krusik – Plastici,bili smo kolege bio je jako vredan,tako da se uopste ne cudim njegovim sposobnostima!!! Vesna Simic ex Krsmanovic.

    3

    8

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *