subota, 20. aprila 2024.

Propale pare za popravku skenera

Objavljeno: 25. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Više od četiri miliona dinara koje je Ministarstvo zdravlja opredelilo za popravku skenera u valjevskoj bolnici je propalo, jer novac nije iskorišćen u 2015. godini, kako je bužetom ovog Ministarstva predviđeno. Skener duže od godinu dana radi u havarijskom režimu, tako da dok ne bude popravljen, svi pacijenti koji nisu hitni, na skener moraju da idu u Beograd ili Šabac. Iako je bolničko rukovodstvo obećalo da će još u januaru prošle godine rešiti ovaj problem, skener ni godinu dana kasnije nije proradio.

Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže da su tokom prošle godine od Ministarstva zdravlja uspeli da obezbede 4,2 miliona dinara za popravku skenera, međutim, jedan od ponuđača koji se javio na tender za popravku skenera se žalio na sam postupak, pa je celokupan posao odložen dok  ne stigne odgovor od Uprave za javne nabavke. „Pošto odgovor nije stigao do kraja prošle godine, bolnica ne može da računa na taj novac, tako da sada ponovo ulazimo u istu proceduru i moraćemo ponovo da uputimo zahtev Ministarstvu da nam pomogne u popravci skenera. Verujem da će nam izaći u susret, jer smo do sada imali dobru saradnju sa njima“, objašnjava Grujičić za „Patak“.

Grujičić  dodaje da je, u međuvremenu, najverovatnije, došlo do još nekih kvarova, na skeneru koji radi u havarijskom režimu rada.

Prvi i za sada jedini skener u valjevskoj bolnici nabavljen je pre 12 godina i na njemu je do sada obavljeno više od 90.000 pregleda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *