subota, 20. jula 2024.

Pred ministrom položili zakletvu

Objavljeno: 19. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ danas je zakletvu položilo 134 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka septembarske klase. Na svečanosti, kojoj je prisustvovao i ministar odbrane Bratislav Gašić, zakletvu su položili kadeti, rezervni oficiri, profesesionalni vojnici i podoficiri. Najbrojni na svečanosti bili su roditelji i prijatelji vojnika koji su položili zakletvu. Ministar odbrane  Bratislav Gašić se zahvalio se vojnicima koji su se opredelili da časno služe svojoj zemlji. “ Šta god da radite i koliko god da su teški izazovi pred vama setite se naših slavnih predaka. Oni su ljubavlju prema otadžbini pomogli da naša zemlja opstane. Boje naše zastave ponosno nosite”, poručio je Gašić.

Gašić je dodao da je Ministarstvo prosvete posvećeno ideji da zadrži postojeće i izgradi nove sposobnosti. “ Time jačamo odbrambeni potencijal naše zemlje i činimo da Vojska Srbije odgovori aktuelnim izazovima, rizicima i pretnjama bezbednosti”, rekao je ministar.

Svečanosti u valjevskoj kasarni prisustvovali su brojni gosti, a na čelu gradske delegacije bio je predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić.

Jedan komentar na “Pred ministrom položili zakletvu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *