ponedeljak, 24. juna 2024.

Predloženi dobitnici nagrade Grada Valjeva

Objavljeno: 27. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska komisija donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Valjeva, koja se dodeljuju povodom Dana Valjeva, 20. marta.  Konačnu reč daće odbornici lokalnog parlamenta na narednom skupštinskom zasedanju. Komisija je predložila da godišnja nagrada u oblasti medicine i brige o zdravlju bude dodeljena dr Nadi Popović, u oblasti vaspitno-obrazovnog rada je predložena profesorka Valjevske gimnazije Vera Vaš, a nagrada u oblasti stvaralaštva učenika i studenata trebalo bi da pripadne Milanu Markoviću, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

Za nagradu u oblasti privrede je predloženo građevinsko preduzeće „Kompresor ing“, u oblasti nauke i inovacije specijalista interne medicine dr Marija Mirković, za oblast zaštite životne sredine Ekološko društvo „Gradac“, u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada „Karitas“, a poljoprivrede Dragan Tomić, poljoprivrednik iz Brezovica. Za oblast urbanizma i arhitekture je predložen Risto Anđelopolić, diplomirani inženjer arhitekture u penziji.

Za oblast humanosti su predloženi Nikola Tomić, Ivan Mišković i Aleksandar Simić, biciklisti humanitarne akcije „Vozi bicikl, produži život“. Nagradu u oblasti umetnosti i kulture trebalo bi da dobije vlasnik Studija M Ljubiša Milutinović, dok je za nagradu u oblasti informisanja i društvenog angažovanja predložena Marija Petrović Marković, novinarka portala Valjevska posla.

Komisija je za ovogodišnjeg dobitnika nagrade za očuvanje i negovanje tradicija valjevskog kraja predložila Dom kulture „Izvor“,  a u oblasti sporta Bokserski klub „Metalac“.

Komisija je odlučila da dodeli dve specijalne nagrade. Nagrada za životno delo posthumno bi trebalo da bude dodeljena dr Vojislavu Milutinoviću, a nagrada za afirmaciju Fudbalskom klubu „Budućnost“, koji ove godine obeležava 100 godina postojanja.

Spisak predloženih kandidata nam je potvrdio dr Ljubomir Pavić, predsednik gradske komisije, koja je odlučivala o dobitnicima godišnje nagrade. On je rekao da je ove godine stiglo 35 predloga za sve oblasti, dok je za specijalne nagrade Grada Valjeva stiglo sedam predloga.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *