subota, 20. aprila 2024.

Za investicije 110 miliona dinara

Objavljeno: 28. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- JKP „Vodovod“ ove godine planira da za investicije potroši 110 miliona dinara. Kako je objasnio direktor tog JKP Đorđe Milanović, za investiciona ulaganja iz sopstvenih sredstava biće izdvojeno 60 miliona dinara, iz gradskog budžeta za te namene je izdvojeno 40 miliona dinara, dok će 10 miliona dinara stići iz republičke kase. Spisak planiranih radova u ovoj godini je dugačak, tako da će biti rekonstruisana  vodovodna mreža u više gradskih ulica, ali i valjevskih sela. Na spisku su vodovodi u Staparu, Deguriću, Beomuževiću, Donjoj i Gornjoj Bukovici, Osladiću, Babinoj Luci, Leliću i još nekoliko sela.

U ovoj godini planirana je izgradnja kanalizacije sa dve crpne stanice Beloševac, a kako objašnjavaju u „Vodovodu“,  pored rešavanja osnovnih problema meštana, ta investicija je veoma važna za dalji razvoj i širenje industrijske zone. Što se tiče grada, planarana je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama: Zdravka Jovanovića, Milića Kedića, Triglavskoj, Mostarskoj, Pivskoj, Istarskoj, Čede Vujića, Ranisava Milivojevića, Mariborskoj, Cake Milivojević, Pop Lukinoj i to krak Karađorđeva – Knez Miloševa, kao i Vlade Danilovića – deo od Pantićeve do Železničke ulice.

U ovoj godini određena svota novca biće izdvojena i za Divčibare, gde je u planu rekonstrukcija mreže Divčibare – Marinkovića kosa, kao uključenje dve postojeće bušotine u sistem i dogradnja rezervoara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *