utorak, 23. aprila 2024.

Predloženi kandidati za godišnje nagrade Valjeva

Objavljeno: 10. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska komisije donela je odluku o kandidatima za godišnje nagrade Grada Valjeva, koje se tradicionalno dodeljuju povodom Dana Valjeva, 20. marta. Konačnu reč daće odbornici lokalnog parlamenta na sutrašnjem skupštinskom zasedanju.

Komisija je predložila da godišnju nagradu u oblasti medicine dobiju hirurg specijalista Dejan Ćesarević i primarijus dr Živana Vitorović Jovanović. Za ovogodišnju nagradu u oblasti obrazovanja predloženi su kao jedan predlog nastavnice razredne nastave Katarina Ćosić i Dragana Vilotić i nastavnik zdravstvene nege Nikola Savić.

U oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagradu bi trebalo da dobiju učenica Valjevske gimnazije Sara Janevska i učenica Muzičke škole Tina Petrović, a nagrada za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva trebalo bi da ode u ruke dr Mirjani Antonijević, koja je postdoktorand FF Univerziteta u Notingemu.

Za oblast poljoprivrede je predložen Mališa Pajković iz Kotešice, a za dobitnike nagrade za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada su predloženi Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica Valjevo „Vozdviženje časnog krsta“ i predsednik Udruženja obolelih od multiple skleroze Kolubarskog okruga Dejan Drajić.

Za nagradu u oblasti umetnosti i kulture je predložen Gradski mešoviti hor „Abrašević“. Za oblast očuvanja i negovanja tradicije predloženo je Udruženje zavičanog bratstva „Mali korak“ iz Oglađenovca, a za oblast sporta Plivački klub „Valis“ i vaterpolista Aleksandar Kovačević.

Gradska komisija je predložila da specijalna nagrada za životno delo bude dodeljena međunarodnom košarkaškom sudiji Tomislavu Jovančiću, a da specijalna nagrada u oblasti afirmacije Valjeva pripadne direktori hotela „Omni“ Aleksandru Njegovanu.

Ove godine nisu predloženi kandidati za dobitnike godišnjih nagrada u oblasti privrede, urbanizma i arhitekture i zaštite životne sredine, jer za te oblasti nije stigao nijedan predlog. Za oblast informisanje i društveno angažovanje stigao je jedan predlog, ali je Komisija odlučila da ne preloži kandidata za tu oblast, dok je za pojedine oblasti predložila po dva kandidata,

Nagrade će biti dodeljenje na svečanoj akademiji povodom Dana Valjeva, 20. marta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *