nedelja, 14. aprila 2024.

U završnici „Mini maksi lige“ 51 ekipa iz Kolubarskog okruga

Objavljeno: 10. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionička „Mini maksi liga“, druga najmasovnija rekreativna liga u Srbiji ulazi u završnu fazu. Za pobednička mesta i plasman na nivou regiona Zapadne Srbije boriće se 29 ekipa uzrasta od sedam do 10 godina, razvrstanih u Mikro, Mini i Midi ligu.

U završnicu regionalnog takmičenja u Mega i Maksi kategoriji već su se plasirale četiri ekipe. Dve ekipe  kluba „Senjak beli“ iz Valjeva koji su bili najbolji u konkurenciji 22 ekipe iz Valjeva, Ljiga, Lazarevca, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice.

U regionalno takmičenje kvalifikovali su se i drugoplasirani „Radnički plavi“ iz Valjeva  i „Omladinac“ iz Ljiga.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je pehare i medalje pobednicima i tom prilikom čestitao svim učesnicima.

„Čestitam pobednicima na osvojenom prvom mestu. Nastavljamo dobru sportsku tradiciju. Mionica je i ove godine domaćin Mini maksi lige. Ovaj važan sportski događaj i mladi prespektivni sportisti opravdavaju naše ulaganje u sport“, rekao je Janković

Predsednik Boban Janković na uručenju pehara i medalja

Mionička „Mini maksi liga“ u kojoj učestvuje 51 ekipa spada među najgledanija amaterska sportska dešavanja u Srbiji, a Mionica  deli  drugo mesto sa Novim Sadom po broju ekipa i dece koja se takmiče.

Tehnički organizator je i ove godine Sportski centar „Mionica“, pokrovitelj opština Mionica, a suorganizatori Ustanova za fizičku kulturu „Valis“ iz Valjeva i Sportski savez opštine Mionica.

U kategoriji Maksi u kojoj učestvuju igrači rođeni 2011. godine i mlađi drugo mesto pripalo je ekipi Radnički plavi iz Valjeva, treći je Real 28 beli iz Lazarevca, četvrti valjevski Tešnjar. U konkurenciji fudbalera u Mega ligi, koju čine 2010. godište i mlađi, drugo mesto pripalo je Omladincu iz Ljiga, treći je bio Radnički narandžasti, a četvrto mioničke Vojvode beli.

Program za naredni vikend obeležiće u subotu u Mionici završnica u kategoriji Midi (2012. godište i mlađi), dok će u nedelju na teren Hale sportova u Valjevu istrčati igrači rođeni 2014. godine i mlađi u okviru završnog turnira u kategoriji Mikro.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *