utorak, 28. maja 2024.

Predloženi kandidati za godišnje nagrade Valjeva

Objavljeno: 14. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Gradska komisije donela je odluku o kandidatima za godišnje nagrade Grada Valjeva, koje se tradicionalno dodeljuju povodom Dana Valjeva, 20. marta. Konačnu reč daće odbornici lokalnog parlamenta na narednom skupštinskom zasedanju.

Komisija je predložila da godišnju nagradu u oblasti medicine dobije specijalista opšte medicine dr Branislav Jovanović. Za ovogodišnju nagradu u oblasti obrazovanja predložena je Tatjana Reljić, profesor razredne nastave.

U oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagradu bi trebalo da dobije učenik Muzičke škole Milivoje Jovanović, a nagrada za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva trebalo bi da ode u ruke dr Aleksandri Krstić, koja je vanredna profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

U oblasti privrede je predloženo preduzeće „Žileks-trgovina“ sa Stava, a u oblasti  poljoprivrede su predložena dva kandidata: dr Radosav Vujić i Aleksandar Lazarević.

Za dobitnika nagrade za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada je predloženo Udruženje fudbalskih sudija grada Valjeva.

Nagradu u oblasti informisanja i društvenog angažovanja trebalo bi da dobije Predrag Lučić, novinar Televizije Valjevo plus, a u oblasti humanosti Aleksa Filipović i Marija Nikšić.

Za nagradu u oblasti umetnosti i kulture je predložen Mešoviti hor valjevske crkve „Hadži Ruvim“,  za čuvanje i negovovanje tradicije valjevskog kraja je predložen AKUD „Kosta Abrašević, a za oblast sporta odbojkašica Ljiljana Ranković.

Gradska komisija je predložila da specijalna nagrada za životno delo bude dodeljena dzež muzičaru Jovanu Maljkoviću i novinaru i publicisti Milošu Jevtiću.

Nagrade će biti dodeljenje na svečanoj akademiji povodom Dana Valjeva, 20. marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *