petak, 21. juna 2024.

Predsednik Nikolić sutra u poseti Valjevu

Objavljeno: 14. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetiće sutra Valjevo. Nikolić će sutra u 15 časova, u Valjevskoj gimnaziji, održati prvu sednicu Organizacionog odbora u okviru obeležavanja „Stogodišnjice Valjevske bolnice 1914/1915“, čiji je i pokrovitelj. Snimateljima i fotoreporterima biće omogućeno praćenje samo početka sastanka. Nakon toga, Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije daće saopštenje za javnost, dok se predsednik države Tomislav Nikolić neće obraćati valjevskim novinarima.

“ U Srbiji zahvaćenoj austrougarskom agresijom u Velikom ratu jedno od poprišta najvećih stradanja i žrtvovanja bilo je i Valjevo grad bolnica, u periodu jesen-proleće 1914/1915. godine“,  saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Međuopštinski istorijski arhiv Valjevo-MIAV i Arhiv Srbije dobili su novac Ministarstva kulture i informisanja da u jednom delu zgrade hirurškog paviljona nekadašnje Okružne olnice Valjevo iz 1914/1915. godine, urade stalnu izložbenu postavku o Valjevskoj bolnici, simbolu stradanja i humanosti.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *