nedelja, 3. marta 2024.

„Urban tehniks“ i „Simil“ uzurpirali gradsku imovinu

Objavljeno: 14. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska preduzeća „Urban tehniks“ i „Simil“  uselili su se nezakonito dve gradske hale u industrijskoj zoni i mesecima ih koristili kao magacinski prostor bez ikakve nadoknade. Kako saznaje Patak, „Urban tehniks“ je uzurpirao halu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihovog proizvodnog pogona u industrijskoj zoni. Halu od 5.700 kvadrata, u koju su se uselili bez ikavog ugovora o zakupu, ta firma je mesecima koristila za magacinski prostor, očigledno uz prećutnu saglasnost nekoga iz gradske vlasti. Iz hale su se tek nedavno iselili, a zbog uzurpacije tog prostora, niko iz „Urban tehniksa“ nije odgovarao.

U drugoj gradskoj hali, od oko 4.000 kvadrata, napravljen je magacin preduzeća „Simil“, koje se u hali koju je zakupulo od „ABC testa“ , bavi proizvodnjom proizvoda od plastične mase. Oni su uzurpirali prostor koji se nalazi u blizini njihovog proizvodnog pogona i bez ikakve kirije koriste mesecima ogromnu halu, koja je u vlasništvu Grada i na nju su stavili katanac! Ove informacije je nam je potvrdio zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač, koji kaže da se „Urban tehniks“ iselio, a da je „Similu“ dat nalog da to učini u najkraćem roku.

Na pitanje da li normalno da se neko useli u imovinu u vlasništvu Grada, bez ikakvog ugovora i bez plaćanja nadoknade, Kovač kaže da to nije normalno i navodi da je očigledno da je u slučaju „Urban tehniksa“ postojala nečija prećutna saglasnost, ali nije mogao da precizira čija.

Zanimljivo je to da o uzurpaciji gradske imovine čelnici Valjeva nisu obavestili policiju. Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže da oni problem pokušavaju da reše preko gradskih inspekcija i komunalne policije, ali nije mogao da precizira zbog čega o svemu nisu obavestili Policijsku upravu u Valjevu. Vujić Subotić kaže da je preduzeću „Simil“ još u martu poslat dopis da se iseli iz gradske hale, ali nije da objasni zbog čega do danas ta hala nije iseljena.

Činjenica da su čelnici Valjeva znali da dve firme, mesecima, nezakonito koriste gradske hale u industrijskoj zoni, ostavlja utisak da oni koji su plaćeni da vode računa o imovini Grada Valjeva ne rade taj posao kako treba, kao i to da je očigledno da je neko od predstavnika Grada „aminovao“ nezakonito useljenje „Urban tehniksa“ i „Simila“.

U Gradskoj upravi kažu da ne znaju ko je dozvolio nezakonito useljenje. Vlasnik „Urban tehniksa“ Slavko Stoilković je za „Patak“ rekao da im je usmeno odobrenje za useljenje dao tadašnji zamenik gradonačelnika Valjeva Dragoljub Krstić i navodi da su se oni iselili iz te hale, ali i potvrđuje da nisu plaćali zakup prostora koji su koristili nekoliko meseci. Vlasnik „Simila“ Miroslav Ilić je kaže da ne plaća zakup hale i da nije dobio saglasnost Grada za useljenje, ali dodaje da je u celoj priči on „žrtveno jagnje“, ne precizirajući druge detalje.

Jedan komentar na “„Urban tehniks“ i „Simil“ uzurpirali gradsku imovinu

  1. Oni rade plaćaju porez, redovno plate radnicima, a Vi otpisujete dug Tajkunu koji ne plaća radnike porez ne plaća duguje bankama, ko je sad tu Patriota stručan i moralan, i ko sad brine o zapošljavanju.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *