ponedeljak, 24. juna 2024.

Predsednik prekinuo sednicu, zamenik nastavio zasedanje

Objavljeno: 28. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sednica Skupštine grada je prekunuta danas u 12.30 časova po odluci predsednika lokalnog parlamenta Mihaila Jokića, a posle nekoliko minuta sednicu su nastavali predstavnici vladajuće koalicije. Do prekida sednice je došlo zbog toga što su su pojedini odbornici ukazali na to da je sednica Skupštine grada nezakonita, jer lokalni parlament ima 50 umesto 51 odbornika, pošto je prihvaćena ostavka odbornika Pobede Vladana Tomaševića, a nije popunjeno njegovo upražnjeno mesto. Predlog tog Udruženja da umesto Tomaševića u skupštinske klupe ponovo sedne Dragoljub Krstić, nije prihvaćen, jer po vladajućoj većini, on nema pravo na odbornički mandat kao bivši gradski funkcioner. Pošto je lokalni parlament, formalno, ostao sa 50 odbornika, predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić je odlučio da prekine sednicu dok ne stigne mišljenje Ministarstva za lokalnu samoupravu kako da postupe u ovoj novonastaloj situaciji.

Odmah pošto je predsednik doneo odluku o prekidu sednice, na predlog socijalista, sednica je nastavljena, a predsedavanje je preuzeo zamenik predsednika lokalnog parlamenta Jovan Lukić (SPS). Tome se usprotivio odbornik Ljubomir Bradić, koji je zauzeo skupštinsku govornicu, uz poruku da se sa nje neće pomeriti, jer je predsednik Skupštine grada već prekinuo sednicu. Atmosfera u valjevskom parlamentu ponovo je bila potpuno neprimerena ljudima koji predstavljaju građane Valjeva.

U nastavku sednice usvojen je drugi rebalans gradskog budžeta za ovu godinu, kao i odluka u uvođenju pet zona za određivanje poreza na imovinu. U 14.30 časova zamenik predsednika Skupštine grada Jovan Lukić je doneo odluku da prekine sednicu, a nastavak je zakazan za utorak, 2. decembar, u 10 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *