utorak, 28. maja 2024.

Predsednik Udruženja penzionera uzurpirao funkciju?

Objavljeno: 22. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Više mesnih odbora valjevskog Udruženja penzionera grada protestuje protiv predsednika te organizacije Andrije Đilasa, tvrdeći da je uzurpirao mesto čelnika Udruženja, pošto je u aprilu podneo neopozivu ostavku, a onda sam sebi produžio ugovor do kraja ove godine.

Po rečima Vladislava Milivojevića iz mesnog odbora “Krušik” Udruženja penzionera, Đilas je nastavio da vodi tu organizaciju, iako je njegova ostavka trebala samo da bude konstatovana.

“Postoji više razloga zbog kojih je on trebao da bude smenjen: kada je 2014. preuzeo Udruženje na računu je bilo preko dva miliona dinara, od kojih je jedan milion bio oročen, a 2017. minus je iznosio 230.000 dinara, 2018. godine 734.000, a u prvih šest meseci ove godine 202.000 dinara. Pre par godina imao je krivičnu prijavu i novčano je kažnjen, minus na računu Udruženja raste, a nije isplaćena humanitarna pomoć penzionerima”, naveo je Milivojević na konferenciji za novinare.

Na istoj konferenciji, Tanja Simić, bivša predsednica Nadzornog odbora Udruženja, rekla je da je Đilas tražio da se taj organ izjasni o njegovoj ostavci.

“Kada je Nadzorni odbor doneo odluku da se ostavka usvoji i kada sam posle na Skupštini stala iza tog stava, bila sam smenjena, da bi mi odluka o opozivu bila uručena tek mesec dana kasnije”, rekla je ona.

Penzioneri koji sun a ovaj način protestovali, kažu da su o primedbama na rad Andrije Đilasa obavestili gradonačelnika Valjeva, Savez penzionera Srbije, kao i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

6 komentara na “Predsednik Udruženja penzionera uzurpirao funkciju?

   1. ,,Stop nasilju,., Opusteno , kleli ste se u tog Djilasa , sta sada?.. Protesti , pa nemoj da ste smesni Bakamunde Valjevske ..

    1

    1
 1. Kleo si se i ti u Djilasa.
  A ja i danas mislim da je najbolji i da su mu Bosko i ostali samo teret.

  2

  0
  1. Psttt , kleo ..Mars bre bagro znas koliko mene interesuje ko ce biti kao pevacicu ponedeljak!

   0

   2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *