subota, 13. jula 2024.

Više od 300 saobraćajnih nesreća od početka godine

Objavljeno: 22. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na putevima u Kolubarskom okrugu u prvoj polovini ove godine dogodilo se 316 saobraćajnih nezgoda, što je za četiri saobraćajne nezgode manje nego u istom periodu prošle godine. U tim nesrećama poginulo je osam osoba, dok je blizu 200 povređeno.

U odnosu na isti period prošle godine, u prvoj polovini 2019. godine poginula je jedna osoba manje,  dok je oko 16,5 odsto povrđenih manje zadobilo lakše telesne povrede, pokazuju zvanični podaci Policijske uprave Valjevo. Od početka ove godine samo na teritoriji Valjeeva dogodilo se 188 saobraćajnih nezgoda, sledi Ub sa 52, u Ljigu je bilo 28, Mionici 22, Lajkovcu 15 i u Osečini 8 saobraćajnih nezgoda.

“U periodu od januara do kraja juna ove godine u saobraćajnim nezgodma na teritoriji Kolubarskog okruga poginulo je osam osoba, među kojima su dva vozača putničkog vozila, dvojica biciklista, dvojica traktorista, kao i dva pešaka. U ovim saobraćajnim nezgodama povređeno je 100 vozača, 31 pešak i 63 putnika. Među povređenima 151 osoba zadobila je lake telesne povrede dok je njih 43 teže povređeno“,  kaže Predrag Radosavljević, načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Valjevu.

Prema podacima saobraćajne policije za prvih šest meseci ove godine na putevima van naselja u Kolubarskom okrugu dogodilo se 99 saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo povređenih i pet saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo poginulih. U naseljima je zabeleženo 47 saobraćajnih nezgoda sa povređenim osobama i dva sudara sa poginulim licima. Pored toga na raskrsnicama u naseljima dogodile su se 42 saobraćajne nezgode u kojima je bilo povređenih.

“Najčešći uzroci, odnosno faktori koji su doveli do ovih saobraćajnih nezgoda su pogrešno izvođenje radnji u saobraćaju kao i preduzimanje nepromišljenih radnji od strane samih vozača. Radi unaprđenja bezbednosti često se organizuju akcije koje su usmerene na kontrolu svih učesnika u saobraćaju sve sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama“, navodi Radosavljević.

U periodu od januara do kraja juna prožle godine u saobraćajnim nezgodama na putevima u našem okrugu život je izgubilo devet osoba. Poginula su tri vozača automobila, jedan suvozač i putnik u putničkom vozilu i četiri pešaka. U tom periodu 37 osoba je teže povređeno dok je 181 zadobila lakše povrede. Među povređenima je 116 vozača, 30 prešaka i 72 putnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *