četvrtak, 18. aprila 2024.

Predsednik Vučić na otvaranju dva vrtića u Valjevu

Objavljeno: 28. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Predsednik Srbije u Valjevu (arhiva), foto: Patak online
Predsednik Srbije u Valjevu (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutrašnjoj svečanosti povodom otvaranja dva nova vrtića „Palčica“ i „Mali princ“, u prostoru nekadašnje stare VI škole. Na zvaničnom sajtu predsednika Srbije je najavljeno da će sutra u 11 časova predsednik Vučić posetiti dva valjevska vrtića.

Inače, gradska vlast je najavila da će dva nova obdaništa biti otvorena 20. marta, na Dan grada, međutim, iako je taj događaj bio zvanično najavljen u programu obeležavanja Dana Valjeva, to se nije dogodilo, niti su čelnici Valjeva saopštili zbog čega je najavljeni događaj odložen.

Otvaranjem dva nova vrtića trebalo bi da bude rešen dugogodišnji problem manjka mesta u valjevskim obdaništima.

„Broj od 561 neupisanog deteta u odnosu na veličinu grada Valjeva je ogroman, na stotine porodica u Valjevu su u problemu jer su roditelji onemogućeni da se bave poslom i zarađuju pošto nema ko da im čuva decu. To je ozbiljan socijalni i ekonomski problem, koji će biti rešen. U dva nova vrtića u Valjevu biće mesta za više od 500 mališana. U jednom objektu ćemo imati deset novih prostorija, a u drugom 12, dakle ukupno 22 nove prostorije za boravak dece u predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“. To je možda čak i više od 500 mesta, jer to zavisi od uzrasnih kategorija, a videćemo koliko će grupa biti. Opremanje vrtića je rešeno s Fondacijom „Novak Đoković“ i siguran sam da ćemo svi biti ponosni na rezultat koji ćemo ostvariti“, izjavio je ranije za beogradske medije gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Inače, radovi na dogradnji i rekonstrukciji stare VI škole u Brđanima počeli su 2022. godine i prema najavama gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića trebalo je da budu završeni do polovine 2023. godine, međutim taj rok je pomeren za mart ove godine.

Radovi, čija je vrednost 234,5 miliona dinara, kompletno su finansirani iz budžeta grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *