petak, 24. maja 2024.

Predsednik Vučić na otvaranju fabrike „Bizerba“ u Valjevu

Objavljeno: 19. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u četvrtak otvaranju proizvodnog pogona nemačke kompanije „Bizerba“ u Valjevu.

Kako je najavljeno, pored Vučića svečanosti koja je zakazana za 12 časova će prisustvovati ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad i generalni direktor kompanije „Bizerba“ Andreas Kraut.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u martu prošle godine polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike „Bizerba“ u Valjevu. Tada je najavio da će u toj fabrici prosečna neto plata zaposlenih biti oko 1.100 evra.

„Za nas je ovo veliki dan, prosečna bruto plata ovde biće 1.772 evra, a neto preko 1.100 evra, što je dvostruko više od prosečne u Valjevu, skoro 400 ljudi imaće mnogo viša primanja nego što je uobičajeno u Valjevu, ali ne samo to, već će dobiti i posebna znanja. Valjevski kraj je bio zapostavljen, malo se ulagalo, a sada, sa Bizerbom, otvaramo novu eru, novo vreme za Valjevo, za Kolubarski okrug“, rekao je Vučić 8. Marta prošle godine na polaganju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike.

Polaganje kamena temeljca, foto: Patak online

Bizerba je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu. Prisutna je u 120 zemalja i ima oko 4.500 zaposlenih. Fabrika, između ostalog, proizvodi mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logistiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, industrijski softver.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *