četvrtak, 25. jula 2024.

Preduzete mere zaštite od Korona virusa na području Mionice

Objavljeno: 17. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Štab za vanredne situacije opštine Mionica je povodom proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Srbije održao sednicu u cilju preduzimanja mera zaštite od epidemije korona virusa.

Predsednik opštine Mionica i komandant Štaba Boban Janković je najpre upoznao prisutne sa preporukama Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog okruga koje se odnose na obavezu formiranja Stručno operativnog tima za epidemije, koje će predstavljati stručno operativno telo štaba za izvršavanje specifičnih zadataka na suzbijanju epidemije Korona virusa. Takođe, doneta je Naredba da se za vreme trajanja vanrednog stanja aktivira Situacioni centar opštine Mionica. Sa tim u vezi, za vreme trajanja vanrednog stanja svim građanima opštine Mionica je omogućeno da na poseban broj telefona 0800-50-50-55 mogu dobiti sve potrebne informacije u vezi Korona virusa i odgovore na sva pitanja iz nadležnosti lokalne samouprave, a Opštinska uprava Mionica će obezbediti dovoljan broj zaposlenih za neprekidni rad Centra. Na nivou Opštine biće formiran tim volontera za pružanje pomoći osetljivim grupama stanovništva, pre svega staračkim domaćinstvima u cilju dostave osnovnih životnih namirnica i sredstava higijene.

Obaveštavanje građana će se vršiti preko zvanične internet stranice Opštine www. mionica.rs, na kojoj će biti objavljivane sve naredbe, preporuke i zaključci Štaba za vanredne situacije opštine Mionica, kao i sve druge mere u cilju suzbijanja epidemije Korona virusa. Određeni su i kontakt telefoni Doma zdravlja Mionica 014/3421-124 i Policijske stanice Mionica 014/3421-321 koji će biti građanima na raspolaganju 24 sata. Kada su u pitanju usluge koje pruža Opštinska uprava Mionica, apeluje se na građane da, ukoliko im je potrebna bilo kakva usluga organa uprave, prvo kontaktiraju telefon 014/3421-211,  jer će se rad organa Opštinske uprave prilagoditi uslovima vanrednog stanja tako da će im biti omogućeno da većinu svojih potreba zadovolje bez dolaska na šalter.

Štab je doneo i naredbu o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata na području opštine Mionica na period od 7 do 20 časova svakog dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *