ponedeljak, 27. maja 2024.

U Valjevu naložene nove mere za sprečavanje širenja korona virusa

Objavljeno: 17. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Štab za vanredne situacije Grada Valjeva je naložio niz mera s ciljem sprečavanja širenja korona virusa, počev od skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata do novog režima vožnje gradskog prevoza.

Saobraćajnom preduzeću „Lasta“ je naloženo da svakodnevne polaske u gradskom i prigradskom saobraćaju održava po vikend režimu vožnje.

Ugostiteljski objekti na teritoriji grada Valjeva, u periodu trajanja vanrednog stanja mogu da rade od 8.00 do 20.00 časova, a u ugostiteljskom objektu ne sme boraviti više od 50 korisnika.

Naložen je prekid rada u svim sportskim objektima. Otkazane su sve sportske i kulturne manifestacije.

Gradska uprava Valjeva će uspostaviti situacioni centar, koji će raditi 24 sata, radi pružanja informacija i evidentiranja poziva starijih sugrađana za pomoć. Načelniku Gradske uprave je naloženo da organizuje rad jedinice lokalne samouprave na način kojim će se ograničiti broj ljudi u prostoriji i strogo poštovanje higijensko-tehničkih mera. Komunalna milicija i inspekcijske službe će nadzirati sprovođenje radnog vremena i ograničenja broja korisnika u ugostiteljskim objektima.

Sve podatke vezane za širenje virusa i broj obolelih, građani će dobijati preko nadležnik republičkih institucija, kao i preko sajta Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ – www.covid19.rs

Gradska uprava će od danas uspostaviti rad Situacionog centra, koji će biti otvoren za pozive sugrađana 24 sata. Ovaj centar će pružati informacije i evidentirati pozive starijih sugrađana za pomoć. Broj telefona Situacionog centra je: 064/875-2798.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *