subota, 20. jula 2024.

Predviđena je rekonstrukcija svih bolničkih objekata, osim Poliklinike

Objavljeno: 31. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Opšta bolnica Valjevo raspisala je tender za izradu urbanističkog projekta i idejnog rešenja izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije opšte bolnice.

Prema tehničkoj specifikaciji projekta, predmet rekonstrukcije i dogradnje je šest objekata u Pasterovoj 23, dok će ostali objekti na drugoj lokaciji bolnice, u Sinđelićevoj 62, biti deo posebnog projektnog zadatka, objavila je Ekapija.

Predviđena je rekonstrukcija svih postojećih objekata Bolnice na parceli, osim objekta Poliklinike koji je predviđen za rušenje. Pored toga, rekonstrukcija će obuhvatiti i spoljne površine kompleksa, uključujući prilaze, staze i zelene površine.

Kada je reč o dogradnji, ona je predviđena za Hirurški blok, Rehabilitacioni centar i Rusku bolnicu, a planirana je i izgradnja novih objekata „Dijagnostika i Poliklinika“ i „Psihijatrija“. Rekonstrukcija i dogradnja objekata podrazumevaju sve građevinske, završne i instalacione radove.

Projektom treba da bude predviđena revizija postojeće funkcionalne organizacije, preseljenje određenih jedinica u nove delove u okviru Bolnice i formiranje novih funkcionalnih celina.

Projektom takođe treba da bude predviđeno fazno izvođenje radova, što treba da omogući nesmetan rad Bolnice.

Posao je vredan 29,16 miliona dinara, prenosi Ekapija.

Tender raspisan, pa „stopiran“

Početkom ove godine Grad Valjevo je raskinuo ugovor vredan oko 50 miliona dinara sa beogradskom firmom Mašinoprojekt Kopring za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju valjevske bolnice. Gradsko rukovodstvo se na ovaj korak odlučilo jer su se, u međuvremenu, pojavili novi zahtevi i predlozi u vezi rekonstrukcije valjevske bolnice, pa je ocenjeno da je neophodno raditi novi projekat. Taj potez lokalne vlasti građane je koštao oko 30 miliona dinara, koliko je beogradskoj firmi isplaćeno za izradu projekta pre odluke da se taj posao „stopira“.

Država je obezbedila novac još 2017. godine

Novac za rekonstrukciju valjevske bolnice, ali i mnogih drugih zdravstvenih ustanova u Srbiji, država je obezbedila još 2017. godine. Do danas radovi u valjevskoj bolnici nisu počeli, dok su, zahvaljujući tim sredstvima odavno rekonstruisane mnoge bolnice širom zemlje, a jedna nova je napravljena za samo četiri meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *