nedelja, 21. jula 2024.

Prekinuta sednica lokalnog parlamenta

Objavljeno: 31. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sednica Skupštine grada, na kojoj su, između ostalog, odbornici trebalo da se izjasne o drugom rebalansu budžeta, prekinuta je i pre rasprave po dnevnom redu. Odluka o prekidu sednice doneta je jer je u skupštinskoj sali nastala prava pometnja nakon odluke predsednika Skupštine grada Mihaila Jokića da se povuče sa tog mesta. Pojedini odbornici su tražili tumačenje da li po poslovniku zasedanje može da nastavi zamenik predsednika Skupštine grada Jovan Lukić, dok je druga pauza proglašena u trenutku kada je bivša predsednica Skupštine grada Slavica Cupać Pantelić sela na predsedničko mesto, uz tvrdnju da je ona ponovo predsednica lokalnog parlamenta, jer je Vrhovni kasacioni sud poništio prvobitnu presudu Upravnog suda, kojom je ona “sklonjena” pre godinu dana sa mesta predsednika Skupštine grada, a na njeno mesto je ponovo vraćen Mihailo Jokić.

Nakon ovoga proglašena je jednočasovna pauza, a onda su odbornici vladajuće većine odlučili da prekinu ovu sednicu, a da tačan datum nastavka sednice bude naknadno utvrđen. Posle odluke o prekidu sednice, odbornica Slavica Cupać Pantelić je ostala da sedi na mestu predsednika lokalnog parlamenta, a u sali su bili i pojedini odbornici opozicije, koji su joj na taj način dali podršku, jer smatraju da je nakon ove novonastale situacije ona ponovo predsednica Skupštine grada.

2 komentara na “Prekinuta sednica lokalnog parlamenta

  1. Pa dobro, kako ćemo sad zaspati bez usvojenog rebalansa za Direkciju? Kako ćemo dočekati 15 septembar bez pionirskih marama? Stvarno nije lepo što je pukla SPS skupštinska većina. Ha, ha, ha, stvarno, stvarno nije lepo što je sve puklo u SPS kombinatorici a bili su nadomak cilja!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *