subota, 20. jula 2024.

Premijer Vučić otvorio novi pogon u Krušiku

Objavljeno: 14. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je novi pogon u valjevskoj fabici „Krušik“, vredan 9, 4 miliona evra.  Nova fabrika je izgrađena na prostoru nekadašnje Alatnice, koja je porušena u NATO bombardovanju 1999. godine, a radi se o jedinstvenoj fabrici raketnih motora, jedinoj u zemljama regiona. U novom pogonu „Krušika“ posao će dobiti 70 radnika. Vučić je najavio da će u „Krušiku“, koji ima 1.731 radnika, uskoro biti zaposleno više od 2.000, od kojih će 1.500 raditi u proizvodnji.

„Da smo vam pre nekoliko godina rekli da će se ovde opet proizvoditi rakete, rekli biste da smo ludi, a danas imamo sve delove za rakete i sve se proizvodi u Krušiku. Prvi put ćemo proizvoditi i cevi 155 milimetara. Kad sam razgovarao sa zaposlenima, video sam da ljudi žive za fabriku i da su srećni što mogu da rade i da izdržavaju porodice, a obećavam da će ’Krušik’ ponovo biti najveća valjevska fabrika“,  rekao je Vučić.

Generalni direktor „Krušika“ Mladen Petković je rekao da su se izgradnjom ovog pogona  stvorili uslovi da se proizvodnja uz raketnog programa ’Krušika’ obnovi, modernizuje, kao i da se osvoje potpuno novi proizvodi u ovoj oblasti. „Ovo je jedina fabrika ovog tipa u regionu. Vrednost ove investicije je 9,4 miliona evra i celokupna investicija je finansirana iz sopstvenih sredstava“, rekao je Petković.

Premijer Vučić je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju nove kapislane, vredne 10 miliona evra, a u kojoj će posao dobiti 120 radnika. Ovaj objekat će biti izgrađen do oktobra. Površina novog objekta biće 1.200 kvadrata i tu će se proizvoditi kapisle za streljačku municiju tipa Bokser, kalibra 4,5 i 5,5 milimetara. Predvidjeni kapacitet proizvodnje je 400 miliona komada godišnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *