utorak, 28. maja 2024.

Preminule tri osobe, još 29 novozaraženih

Objavljeno: 28. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Kolubarskom okrugu od posledica korona virusa su preminule još dve osobe iz Valjeva i jedna iz Osečine, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

U Kolubarskom okrugu je korona virus potvrđen kod 29 osoba. U Valjevu je 14 novozaraženih, Ubu 7, Lajkovcu 4, Ljigu 2, Mionici 2, dok u Osečini nije bilo novozaraženih.

Na bolničkom lečenju se nalazi 77 kovid pacijenata.

Broj aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je ukupno 1.077. Od toga u Valjevu je 608, Ubu 148, Lajkovcu 98, Ljigu 94, Mionici 66 i Osečini 63.

Od početka epidemije od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu je preminulo 1.016 osoba. U Valjevu je preminulo njih 546, Ubu 151, Mionici 113, Lajkovcu 74,  Osečini 67 i Ljigu 65.

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije korona virus je potvrđen kod 50.675 osoba, od čega je u Valjevu njih 29.004.

Skraćeno radno vreme Kovid ambulante

Od danas Kovid ambulanta za odrasle biće samo u prizemlju Doma zdravlja, uz radno vreme od 7 do 17 časova. Tu će se raditi i testiranje, laboratorijske analize i rendgen snimanje, do 17 časova, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Građani sa temperaturom i respiratornim infekcijama i dalje će koristiti glavni ulaz Doma zdravlja, a svi ostali ulaz sa zadnje strane zgrade – iza Hitne pomoći.

Ostali pregledi pacijenata obavljaće se na drugom spratu Doma zdravlja, gde će u jednom krilu zgrade ordinirati lekari Opšte službe, u drugom lekari Medicine rada. Radno vreme je od 7 do 20 časova, vikendom i državnim praznicima od 8 do 18.

Laboratorija na prvom spratu ponovo će biti na raspolaganju svim pacijentima, osim onima koji koriste usluge Kovid ambulante.

Od danas u ambulanti Novo naselje i ambulanti u Domu penzionera rade lekari koji su tu bili i pre pandemije. U Novom naselju u prvoj smeni rade dva lekara, u drugoj jedan, dok će ambulanta u Domu penzionera imati po jednog lekara u obe smene. Obe ambulante funkcionišu radnim danima od 7 do 20 časova, dok vikendom i državnim praznicima ne rade.

Vakcinalni punkt, za sada, ne menja lokaciju ni radno vreme, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *