nedelja, 21. jula 2024.

Mionica prva u Srbiji pripremila dokumentaciju za projekat „Čista Srbija“

Objavljeno: 28. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je zajedno sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem obišao radove na rehabilitaciji trotoara u Mionici. Oni su razgovarali i o projektu „Čista Srbija“ u koji je uključena i Mionica, a kojim je predviđeno izvođenje radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica.

„Predsednik opštine Mionica Boban Janković sa svojim timom sjajno vodi opštinu koja po realizaciji projekata može da bude uzor i mnogo većim lokalnim samoupravama. Mionica je prva u Srbiji pripremila svu neophodnu dokumentaciju i tako postala deo ekološkog projekta ’Čista Srbija’. U Mionici i Banji Vrujci gradimo blizu 20 kilometara nove kanalizacione mreže i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Zajedno sa timom predsednika opštine želimo da dodatno poboljšamo kvalitet života građana Mionice, ali i da zaštitimo Banju Vrujci i unapredimo njen turistički potencijal. Izgradnjom brze saobraćajnice do Valjeva dodatno ćemo podstaći dolazak novih fabrika i otvaranje novih radnih mesta u Kolubarskom okrugu“, rekao je ministar Momirović.

Predsednik Janković i ministar Momirović

Predsednik mioničke opštine Boban Janković je istakao značaj ekološkog projekta „Čista Srbija“ i dodao da je kanalizacija u Jasenju završena, a da se uskoro očekuje i izgradnja glavnog kolektora u Banji Vrujci.

„Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika. Mionica će biti uspešna lokalna samouprava u uspešnoj i razvijenoj Srbiji, koju grade predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije“, rekao je Janković.

Radovi u Mionici

Mreža fekalne kanalizacije obuhvatiće sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Rankovići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put. U narednom periodu počeće gradnja kanalizacije i kolektora u četiri naselja u Banji Vrujci: Piskavice, Višnje, Krstovo brdo i Ljiški put.

„Najfrekventnije ulice u Mionici nisu imale trotoare. To smo morali da rešimo. Povećana je bezbednost pešaka, a naša varoš sada lepše izgleda. U prethodnoj godini asfaltirali smo više od 50 kilometara puteva u opštini. Ovim tempom planiramo i da nastavimo“, poručio je Janković.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *