sreda, 24. aprila 2024.

Preminuo bivši gradonačelnik Valjeva Slobodan Đukić

Objavljeno: 11. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Jedan od najuspešnijih gradonačelnika u istoriji Valjeva Slobodan Đukić preminuo je u 78. godini nakon kraće bolesti.

Po struci inženjer šumarstva, Đukić potiče iz porodice znamenitih Valjevaca, i njegov deda Ljubomir bio je predsednik Valjevske opštine, direktor Štedionice i narodni poslanik.

Kao jedan od najbližih saradnika Dušana Mihajlovića i osnivač Nove demokratije, Đukić ga je nasledio na mestu predsednika Opštine, za koje je izabran na prvim neposrednim izborima 1989. godine i na toj funkciji ostao do 1992. godine.

U tom periodu, Valjevo je postalo poznato po razvoju male privrede u privatnom sektoru, osnovana je Moderna galerija, izgrađeni trgovi, bazeni u Petnici, Istraživačka stanica, adaptiran “Grand” hotel, započeta izgradnja akumulacije “Rovni” i usposavljena saradnja sa holandskim Sitardom i izraelskim Rehovotom.

Đukić je učestvovao u organizaciji prenosa moštiju vladike Nikolaja Velimirovića iz SAD u njegov rodni Lelić. Nakon petooktobarskih promena, u periodu od 2000. do 2004. godine bio je zamenik ministra u Ministarstvu turizma i pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga.

Komemoracija povodom smrti Slobodana Đukića održaće se u subotu u 10.30 časova u Skupštini grada Valjeva. Sahrana je u 13 sati na valjevskom Novom groblju.

Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *