nedelja, 26. maja 2024.

Preminuo dr Jovan Balinovac

Objavljeno: 28. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon borbe sa bolešću sinoć je bitku izgubio kardiolog Opšte bolnice Valjevo dr Jovan Balinovac. Opelo će biti održano sutra u 13 časova u Crkvi Pokrova presvete Bogorodice u Pantićevoj ulici, objavljeno je na sajtu valjevske bolnice.

Dr Jovan Balinovac je rođen 1958. godine u svešteničkoj porodici u Pambukovici. Profesionalnu karijeru koju je započeo od prvog dana na odeljenju kardiologije valjevske bolnice, usavršavao je preko 30 godina i bio je na poziciji šefa Koronarne jedinice.

Imao je priliku da uči o kardiologiji od najboljih dr Sofronića, prvog načelnika službe kod koga je počeo da radi, zatim dr Drage Tomića, a najviše od kardiologa dr Vladimira Živkovića i dr Krstivojevića koji su i napravili moderan kardiologiju Opšte bolnice Valjevo.

Od osnivanja udruženja kardiologa Srbije dr Balinovac je bio u samom vrhu organizacije i prošao je niz pozicija do predsednik skupštine UKS u dva mandata, a to mu je omogućavalo da bude na izvoru informacija i da širi lobi za valjevsku bolnicu. Ponosan je bio i na činjenicu da su prostor Angiosale i Koronarne jedinice jedni od najlepših u Srbiji, objavljeno je na sajtu valjevske bolnice.

Dr Jovan Balinovac nosilac je zlatnog priznanja Udruženja kardiologa Srbije za humanitarni rad u lečenju kardioloških bolesnika, vrhunska stručna i naučna dostignuća, uvođenje novih tehnologija u dijagnostiku i lečenje kardiovaskularnih bolesti i organizaciono unapređenje kardiologije.

Mnogi Valjevci, ali i žitelji opština Kolubarskog okruga pamtiće dr Balinovca kao odličnog i požrtvovanog lekara, koji je uvek bio spreman da sasluša i pomogne.

Foto: Hemikal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *