ponedeljak, 22. aprila 2024.

Prepolovljen broj požara

Objavljeno: 23. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

VALJEVO- U 2013. godini broj požara u Kolubarskom okrugu je prepolovljen u odnosu na 2012. godinu, međutim u požarima su život izgubile četiri osobe. Vatrogasne službe prošle godine imale su oko 700 intervencija na području Kolubarskog okruga, dok je u 2012. godini bilo oko 1.400 požara. Komandant vatrogasno spasilačkog bataljona u Valjevu Mile Nikolić kaže da su smanjenju broja požara najviše doprinele akcije koje su sprovodili na terenu, a čiji je osnovni cilj edukacija stanovništva o zaštiti od požara.

Statistika pokazuje da je u prošloj godini bilo je skoro 370 požara na otvorenom prostoru, dok je gorelo oko 250 objekata na području Kolubarskog okuga. U požarima prošle godine čak četiri osobe su izgubile život i to na području Uba.

Vatrogasci su tokom prošle godine 28 puta intervenisali u saobraćajnim nesrećama i imali su skoro 40 tehničkih intervencija. Prema podacima, za prvih 20 dana ove godine u Kolubarskom okrugu vatrogasci su imali 33 intervencije. Najveći požar izbio je u Bukovcu gde je izgoreo deo farme, a zbog visoke temperature ugušilo se 15.000 pilića. Ono što još uvek muči valjevske vatrogasce je zastarelost voznog parka, jer se starost vozila, u proseku, kreće oko 20 godina, a novca za obnavljanje voznog parka nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *