subota, 20. jula 2024.

Slabo interesovanje za plaćanje duga na rate

Objavljeno: 23. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako je lokalna samouprava donela odluku po kojoj građani mogu na rate da plate dug za komunalije, interesovanje je do sada veoma slabo. U gradskoj toplani, kojoj građani duguju oko 100 miliona dinara, kažu da od početka godine nisu potpisali nijedan ugovor o reprogramu duga, ali očekuju da će se ta slika promeniti u narednim danima. “Za sada građani se samo informišu o uslovima plaćanja duga, ali niko ne potpisuje ugovor o reprogramu”, kaže za “Patak” direktor Toplane Ivko Stojković.

U Vodovodu kažu da, iz proceduralnih razloga, još uvek sa građanima nisu počeli da potpisuju ugovore o reprogramu duga. Direktor Đorđe Pavlović veruje da će ta pogodnost dužnicima biti ponuđena vrlo brzo.Građani i privreda za vodu duguju oko 210 miliona dinara.

Reprogram duga, za sada, jedino se sprovodi u Vidraku. Po rečima direktora Janka Gagića interesovanje građana i privrede za potpisivanje ugovora o reprograma duga je zadovoljavajuće i do sada je potpisano preko 70 ugovora. Dug građana i privrede za iznošenje smeća je oko 70 miliona dinara. Očekuje se da će rok za potpisivanje ugovora o reprogramu duga biti produžen do kraja februara u svim preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *