nedelja, 21. aprila 2024.

Počela evakuacija stanovništva

Objavljeno: 15. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je zbog poplava počela evakuacija stanovništva. Ugroženi građani biće smešteni u kasarni, a ako bude bilo potrebe određeni broj njih će biti smešten u školama „Sestre Ilić“ i „Milovan Glišić“.  Naredbu o evakuaciji je doneo Štab za vanredne situacije,  jer ugroženost od poplava raste iz sata u sat, a da se prestanak padavine očekuje tek oko podneva. „ Počinjemo sa evakuacijom ugroženog stanovništva na levoj obali reke Kolubare.  Prvi će biti evakuisani građani koji žive na Ilidži, zatim žitelji naselja Kolubara ispod železničke stanice. U ta dva naselja uputićemo autobuse za prevoz ugroženih građana do kasarne ’Živojin Mišić’, gde je obezbeđen smeštaj. Za njih će biti obezbđena hrana i voda“, kaže načelnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihajlović.

Evakuacija se odnosi na majke sa decom do 15 godina, trudnice, bolesna lica, osobe sa posebnim potrebama i lica starija od 65 godina. Svi radno sposobni žitelji moraju sami da se evakuišu. Štab za vanredne situacije apeluje na sve građane koji mogu da se sami evakuišu kod rođaka i prijatelja u bezbedne delove Valjeva, kojima ne preti poplava.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je Valjevo gde pripadnici policije i žandarmerije rade na utvrđivanju obala Kolubare koja preti da se izlije. U Valjevu noćas boravi načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. U pomoć su priskočili i pripadnici žandarmerije, međutim prognoze su loše jer se prestanak padavina očekuje tek oko podneva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *